ETSO'da yönetici ve yönetici adaylarına seminer düzenlendi

28 May. 2015 11:18
Etso'da Yönetici Ve Yönetici Adaylarına Seminer Düzenlendi

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda “Yönetim, Yöneticilik ve Türkiye’deki Aile İşletmelerinde Yönetim Konusuna Farklı Bir Perspektiften Bakış”konulu seminer düzenlendi.

Özel sektör ya da kamuda, yöneticilerin performansı, elde edilen iş sonuçları ya da hedeflere ulaşma seviyesi ile doğru orantılı olarak ölçümlenmektedir. Türkiye’deki işletmelerin %95’ini oluşturan aile işletmelerinin sahipleri/yöneticilerinin, kamu kurum ve kuruluşlarının değerli yöneticilerinin ekibini profesyonel yönetici olarak yönetebilmelerine katkı sağlamak ve bu bağlamdaki sorunlara farklı bir perspektiften bakmalarına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen seminere, yönetici ve yönetici adayları katıldı.

Ekonomist Kurumsal Yönetim Koçu Dilek Porsuk tarafından sunulan “Yönetim, Yöneticilik ve Türkiye’deki Aile İşletmelerinde Yönetim Konusuna Farklı Bir Perspektiften Bakış” konulu seminerde; Türkiye'deki aile işletmelerinin ekonomideki yeri ve önemi, kurumlarda yönetsel becerilerin dengelenmesi, yönetici sorumlulukları ve motivasyon unsurunun etkili kullanımı, yönetimde hedefler ve performans yönetimi ve aile işletmelerinin yönetsel sorunları ve çözüm önerileri gibi konular ele alındı.