ETSO'da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri başladı

16 Şub. 2016 10:28
Etso'da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Başladı

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB ve İŞKUR işbirliği ile girişimci adaylarına yönelik düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ETSO binasında başladı.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması, sürdürülebilir işletmelerin kurulması ve KOSGEB desteklerinin daha etkin kullanımını sağlamak üzere, İŞKUR işbirliği ile düzenlediği uygulamalı girişimcilik eğitimleri 9 gün 70 saat sürecek. Eğitimi başarıyla tamamlayanlara Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Sertifikası verilecek.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri, kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin bir iş planına dayalı olarak kuracağı işletmelerin başarı düzeylerini artırmak amacıyla düzenlenmektedir. KOSGEB destekleri kapsamında yeni bir iş kurma fikri olan girişimcilerin desteklenmesine yönelik olarak Yeni Girişimci Desteği başlığı altında 50.000-TL sı hibe, 100.000-TL sı faizsiz geri ödemeli olmak üzere toplamda 150.000-TL lık yeni girişimci desteği verilmektedir. Bu destekten faydalanmak isteyenlerde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılarak sertifika alma şartı aranmaktadır.

Geri Ödemesiz olarak verilen 50.000-TL nin 2.000-TL si işletme kuruluş desteği, 18.000-TL si kuruluş dönemi makine, teçhizat, ofis donanım ve yazılım desteği ve 30.000-TL si işletme giderleri desteği olarak kullanılmaktadır.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, “Hedefimiz girişimcilik kültürünü yaygınlaştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamaktır” dedi. Eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmalarını hedefledikleri kaydeden Zıpkınkurt, eğitimi başarı ile tamamlayıp “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi” alanların işletmelerini açtıkları takdirde desteklerden faydalanabileceklerini belirtti. Girişimci adaylarının her zaman desteklenmesi gerektiğini ifade eden Zıpkınkurt, eğitim sonrasında verilen desteklerle sektöre yeni iş patronlarının kazandırılmasının, üretim, istihdam ve ekonominin canlanmasına katkı sağlayacağını belirtti.