ETSO'da KOSGEB destekleri bilgilendirme toplantısı düzenlendi

16 Eyl. 2015 13:46
Etso'da Kosgeb Destekleri Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB Edirne Müdürlüğü ortaklığında KOSGEB destekleri bilgilendirme toplantısı ETSO toplantı salonunda düzenlendi.

KOBİ'lerin günümüz rekabet koşullarında daha sağlıklı büyüyebilmesi, ekonomideki etkinliklerinin arttırılabilmesi için gerekli olan devlet desteklerinden maksimum fayda sağlaması ve ihracat odaklı ilerlemelerine yön vermek amacıyla Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB Edirne Müdürlüğü ortaklığında bilgilendirme toplantısı ETSO toplantı salonunda düzenledi.

Toplantıya ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren, Meclis Üyeleri, ETSO Genel Sekreteri Nevzat Taşkın, KOSGEB Edirne Müdürü Bedri Döngel ve ETSO üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren, Oda üyelerinin KOSGEB desteklerinden daha fazla faydalanması için sık sık KOSGEB işbirliği ile ETSO'da bilgilendirme toplantıları yaptıklarını belirterek:“Diğer illere göre Edirne KOSGEB desteklerinden yeterince faydalanamıyor. Üyelerimizin ve yeni girişimcilerimizin bu desteklerden faydalanmasını sağlamak için bilgilendirme toplantıları yaptığımız gibi aynı zamanda KOSGEB Edirne Müdürülüğü yetkilileri ile zaman zaman üyelerimizi yerinde ziyaret ederek destekler konusunda bilgilendirme yapıyoruz” diye konuştu.

KOSGEB Edirne Müdürü Döngel'de yaptığı konuşmada: “ Trakya bölgesini ele aldığımızda destek talebinin en az olduğu il Edirne. Destekler konusunda eksik kalan bilgiler varsa gidermeye çalışacağız” dedi.

Döngel toplantıda ayrıca, Avrupa İşletmeler Ağı'ndan bölgemiz işletmelerinin nasıl faydalanacağı hususunun aktarılacağını belirterek: “Yunanistan, Bulgaristan, İspanya, Almanya, Hollanda, İngiltere, Mısır, Şili, Çin, ABD dahil Avrupa ülkelerinin tamamı olmak üzere dünyada 53 ülkede eş zamanlı olarak yürütülen Avrupa İşletmeler Ağı Projesi Türkiye'de de 11 ayrı konsorsiyumda 2009'dan bu yana aktif olarak işletmelere dış ticaret, Ar-Ge, üretim süreçleri ve verimliliği, AB hibe programları ve mevzuatı gibi pek çok konuda danışmanlık hizmeti sunmaktadır. İşletmelerin taleplerinin tek bir e-mail ile 53 ülkeye eş zamanlı olarak sirküle edilmesine olanak sağlayan Avrupa İşletmeler Ağı Projesi yeni dönemde Batı Marmara Bölgesi’nde KOSGEB Edirne Müdürlüğü'nün koordinatörlüğünde yürütülecektir” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından KOSGEB KOBİ Uzmanı Serkan Özgücü, katılımcılara KOSGEB destekleri konusunda detaylı bilgiler verdi.

Daha sonra, KOSGEB Uzmanı, Avrupa İşletmeler Ağı Batı Marmara Konsorsiyum Koordinatörü Gülden Uslu, Avrupa İşletmeler Ağı projesi hakkında bilgi vererek, Avrupa İşletmeler Ağı'ndan bölgemiz işletmelerinin nasıl faydalanacağı konusunu katılımcılara ayrıntılı olarak aktardı.

Yapılan bilgilendirmelerden sonra örnek KOBİ hikayesini anlatmak üzere kürsüye gelen Arda Bağcılık ve Şarapçılık firma sahibi İlyas Saç , şirketinin kuruluş ve bugüne geliş hikayesini anlattı.

Toplantı soru cevap bölümüyle sona erdi.