ETSO'da girişimcilik eğitimi alanlara sertifikaları verildi

22 Nis. 2015 15:38
Etso'da Girişimcilik Eğitimi Alanlara Sertifikaları Verildi

ETSO, 2014 yılında açtığı Uygulamalı Girişimcilik kurslarıyla Edirne ekonomisine 71 girişimciyi kazandırdı

Girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması, sürdürülebilir işletmelerin kurulması ve KOSGEB desteklerinin daha etkin kullanımını sağlamak üzere Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen sertifika törenine ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı Mehmet Eren, Yönetim Kurulu Üyeleri, İş-Kur İl Müdürü Şengül Çildam iş ve meslek danışmanlığı, KOSGEB Merkez Müdür V. Cesur Sekmez,Deniz Bank Bölge Müdürü Ahmet Çelik, Edirne Şube Müdürü Ersoy Erdoğan ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerler katıldı.

Edirne'nin kalkınmasının yeni kurulacak işletmelerle ve mevcut işletmelerin büyümesiyle mümkün olacağını anlatan Zıpkınkurt, “ETSO olarak her iki konuda da girişimcilere yardımcı olmaya ve destek vermeye devam ediyoruz. Son dönemde kursu bitiren kursiyerlerimizden sekiz tanesi iş yer açtı. Önceki dönem kurslarımıza katılan kursiyerlerimizden de 15'i iş yeri açmıştı. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak girişimcilerimize her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Yeni iş hayatına atılacak olan girişimcilerimize Odamız da görev yapan arkadaşlarımız her türlü bilgi desteği veriyorlar. Bir şirket kurmadan, resmi dairelerde işlemlerde neler yapmaları gerektiği konusunda sizlere bütün mevzuatı anlatacak bir rehberimiz olacak. Taleplerinizi Genel Sekreterliğimiz aracılığıyla yazılı olarak bildirebilirsiniz. Sizlere yardımda bulunmaya hazırız. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın kapıları girişimcilere sonuna kadar açık. Edirne'nin yeni girişimcilere ihtiyacı var.” diye konuşarak Edirne ekonomisine katılan yeni girişimcilere başarılar diledi.

Tören öncesi, KOSGEB destekleri ile iş ve meslek edinme konularında bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. İş-Kur İl Müdürü Şengül Çildam iş ve meslek danışmanlığı, KOSGEB Merkez Müdür V. Cesur Sekmez , KOSGEB’in KOBİ’lere ve yeni girişimcilere sağladığı destekler hakkında bilgilendirme yaptı. Deniz Bank Bölge Müdürü Ahmet Çelik ve Edirne Şube Müdürü Ersoy Erdoğan Deniz Bank'ın girişimcilere sağladığı destek ve krediler hakkında bilgi verdi.

Toplantının ardından,17 Kasım 2014 ile 25 Aralık 2014 tarihleri arasında, Edirne Ticaret ve Sanayi Odasında üç grupta düzenlenen girişimcilik eğitimlerine katılan 71 kursiyere sertifikaları verildi.