ETSO'da Doğan Cüceloğlu ile sohbet

09 Şub. 2015 12:48
Etso'da Doğan Cüceloğlu İle Sohbet

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ve İstanbul Kültür Üniversitesi KOBİ Geliştirme ve Rekabet Uygulama ve Araştırma Merkezi” işbirliğinde “İşte ve Ailede Şevkle Kazanmak, Özgürce Yaşamak için Doğan Cüceloğlu ile Bir Sohbet”etkinliği düzenlendi.

ETSO Konferans  Salonu’nda ücretsiz olarak gerçekleştirilen toplantı, yoğun katılıma sahne oldu. Toplantının açılış konuşmasını yapan Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın Edirne'nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu söyleyerek: “ Göreve geldiğimiz günden beri, KOBİlerimize her anlamda katkıda bulunmak adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. İşletmelerimizin kendilerini geliştirmeleri için, bugün gerçekleştirdiğimiz programın benzeri etkinlikler, konferans ve seminerler düzenleyerek onları nasıl bir adım öteye taşırızın peşindeyiz. Sayın Cüceloğlu iletişime ve diyaloğa en çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde değerli fikirleriyle bizlere yeni ufuklar açmaya devam ediyor. Kendisinin değerli eserlerini okudukça kendimizi ve iletişim yöntemlerimizi sorgulama, hayata dair önceliklerimizi, hayattan gerçek beklentilerimizi masaya yatırma imkânına kavuşuyoruz” diye konuştu.

Prof.Dr.Doğan Cüceloğlu, aile hayatına çok önem verdiğini dile getirerek,gerçek yaşanmış olaylardan kesintiler anlattı. Eğitmen Polat Doğru’nun da eşlik ettiği sunumda  Cüceloğlu  iletişimin önemine vurgu yaptı.

Ailelere çocuk yetiştirirken özgüven kazandırmaları konusunda tavsiyelerde bulunan Cüceloğlu, "Hayatımızın her yerinde var olmak isteriz ve kimin gözünde var olmak önemlidir bizim için? 5 yaşındaki çocuk dahi bilir adam yerine konulup konulmadığını. Hepimiz yüz ifadesinden farkına varır gibiyiz ama değiliz. İlişki konusunda gelişmemiz kendimizi geliştirmemiz lazım. Aile içerisinde çocuklarımız ile ilişki içerisinde sen varsın önemlisin sen değerlisin yapabilirsin ben sana güveniyorum duygusunu vermemiz gerekiyor çocuklarımıza. Ailede çocuğumuzu yetiştirirken çocuğun dünyasına ineceksin. Gözünün içine bakacaksın. Sen varsın sende bozukluk yok değerlisin mesajı vermek çok önemli çocuğumuza. Başarının altında yüzde 85 özgüven vardır" diye konuştu. Cüceloğlu, toplantının ardından kitaplarını imzaladı.