ETSO'da Devlet Destekleri Hakkında Bilgiler Verildi

29 May. 2019 11:59
Etso'da Devlet Destekleri Hakkında Bilgiler Verildi

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinde yönelik olarak devlet desteklerinin anlatıldığı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Köksal Proje Danışmanlık Mühendislik A.Ş. yetkililerinden Fatih Reşad Köksal ve Tamer Onur'un konuşmacı olarak katıldığı toplantıya Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Emre Alp, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aydoğan Akıncı, Meclis Katip Üyesi Utku Günaydın ve Genel Sekreter Nevzat Taşkın katılım sağladı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Nevzat Taşkın "Odamız olarak gerçekleştirdiğimiz toplantılarda üyelerimizin daha çok bilgi sahibi olmaları ve edindikleri bilgiler ile işletmelerine fayda sağlamalarını hedeflemekteyiz. Bu doğrultuda bugün gerçekleşecek olan toplantıda anlatılacak devlet desteklerinden tüm üyelerimizin yararlanmaları temennisiyle verimli bir toplantı geçmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.

Toplantıda Yatırım Teşvik Belgesi,TÜBİTAK AR-GE Destek Programları, AR-GE Merkezi Destekleri, İhracat Teşvikleri (Tasarım ve Ürün Geliştirme Projesi,Küresel Tedarik Zinciri,Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi, Yurtdışı Pazar Araştırması Desteği,Yurtdışı Fuar Katılımı Desteği,Sektörel Nitelikli Uluslararası Yurtiçi Fuarların Desteklenmesi, Yurtdışı Birim Kiralama,Marka Tescil Faaliyetleri Desteği, TUROUALITY Desteği) KOSGEB Destekleri )İşletme Geliştirme Destek Programı, AR-GE ve İnovasyon Programı, İş Birliği Destek Programı, Endüstriyel Uygulama Programı, Stratejik Ürün Destek Programı, Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı, KOBİ Gelişim Destek Programı) ve Avrupa Birliği Programları hakkında bilgiler verildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği
Kosgeb