ETSO'da 6736 Sayılı Kanun anlatıldı

07 Eyl. 2016 13:26
Etso'da 6736 Sayılı Kanun Anlatıldı

ETSO üyelerine 6736 Sayılı Kanunun getirdiği kolaylık ve iyileştirmeler hakkında bilgiler verildi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde, Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı ve Edirne Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü iş birliği ile ETSO üyelerine yönelik "6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun" hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

ETSO Toplantı Salonu'nda ki toplantıya;Edirne Vergi Dairesi Başkanı Selahattin Başkal, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı Mehmet Eren,Edirne SGK Müdürü Hayrettin Karbuz ve Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk ve ETSO üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, alacakların yapılandırılması konusunun,ETSO üyelerini yakından ilgilendiren önemli ve hassas bir konu olduğunu belirterek, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 Sayılı Kanunla birlikte borçluların kamuya olan borç yükünün azaltılarak taksitle ödeme imkanı getirilmesi, ihtilafların sulh yoluyla sonlandırılması, vergi incelemesinde olan konuların dava yoluna gidilmeksizin çözümlenmesi, vergilemede öngörülebilirliğin artırılarak geçmiş vergilendirme dönemleri ile ilgili olası risklerin ortadan kaldırılması, işletme kayıtlarının fiili durumlarına uygun hale getirilerek kayıtlı ekonomiye geçişin teşvik edilmesi gibi çok önemli yeniliklerin ve imkanların getirildiğini söyledi. Zıpkınkurt:Edirne iş dünyası adına inanıyorum ki bu kanuna sahip çıkacağız, gerek matrah artırımında gerek kasa, stok gerekse borçların yapılandırılmasında en üst noktada yararlandıracağız” dedi.

Edirne Gelir İdaresi Başkanı Selahattin Başkal ETSO'nun ev sahipliğinde gerçekleşen toplantının amacının, 19 Ağustos 2016 tarihinde yürürlüğe giren "6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun" hakkında hem iş dünyasını hem de kamuoyunu aydınlatmak olduğunu ifade etti. Başkal, kanunun toplumun her kesimini ilgilendirdiğini ifade ederek, “Yapılandırma kanunundan yararlanmak için bir an önce başvuruların yapılması ve imkanlar dahilinde peşin ödemenin seçilmesini önemle bildiririm” şeklinde konuştu.

Ardından Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Hayrettin Karbuz da katılımcılara yapılandırma ile ilgili bilgiler verdi.

Açılış konuşmalarının ardından Gelir İdaresi Başkanı Selahattin Başkal ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Gökhan Özpranga tarafından katılımcılara kanun hakkında bilgiler verildi.

Vergi borcu yapılandırma başvuruları 31 Ekim 2016 tarihine kadar devam edecek. 36 aya kadar taksit yaptırma imkanı içeriyor. Başvurular internet üzerinden ya da telefonla yapılabilecek. Kanundan yararlanmak isteyenler,www.gib.gov.tr ya da 444 0 144 nolu telefon numarasından başvuru yapabilecek.

Gecikmiş Oda aidat borçlarına ödeme fırsatı

Kanunun ilgili maddesine göre; 30/06/2016 tarihinden (bu tarih dahil) önce ödenmesi gerektiği halde ödenmemiş olan Oda aidatların asıllarını bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 2 ay içerisinde (31 Ekim 2016 tarihine kadar) başvuruda bulunmak şartıyla ilk taksit ödeme süresinin sonuna kadar (30 Kasım 2016 tarihine kadar) aidat borcunun tamamını peşin veya azami 6 taksit ile ödenmesi durumunda gecikme zamlarının tahsilinden vazgeçilecektir.Ödemeler nakit veya kredi kartı ile yapılabilecek olup kredi kartı ile anlaşmalı banka kartlarına azami 6 takside kadar bölünebilecektir.