ETSO Bulgaristan Ticaret ve Sanayi Odası'nın "120.Kuruluş Yıldönümü ve Uluslararası Ekonomik Forumu Etkinliği"ne katıldı

26 Haz. 2015 15:31
Etso Bulgaristan Ticaret Ve Sanayi Odası'nın "120.kuruluş Yıldönümü Ve Uluslararası Ekonomik Forumu Etkinliği"ne Katıldı

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Eren, Bulgaristan Ticaret ve Sanayi Odası'nın daveti üzerine 120. Kuruluş Yıldönümü etkinliği kapsamında gerçekleştirilen “Uluslararası Ekonomik Forum”a katılarak bir dizi temaslarda bulundu.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Sayın Rosen Plevneliev, Demografi ve Sosyal Politikalardan sorumlu Başbakan Yardımcısı Ivalio Kalfin, AB Politikaları ve Kurumsal İlişkilerden sorumlu Başbakan Yardımcısı Meglena Kuneva, Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık İşlerinden sorumlu Başbakan Yardımcısı Lilyana Pavlova, Dünya Odaları Birliği Federasyonu Başkanı Peter Mihok, Balkan Odaları Birliği ve Makedonya Ekonomi Odası Başkanı Branko Azeski, Eurochambres Genel Sekreteri Arnaldo Abruzzini, TOBB Uluslar arası İlişkiler Komisyonu Başkanı Hasan Ruhi Koçak ve birçok kamu kurum yetkilisinin konuşmacı olarak yer aldığı forum süresince, Ticaret Odalarının Ekonomik Büyümedeki Rolü, Bulgaristan'daki Yatırım İmkanları, Bulgaristan İş Dernekleri ve Uluslararası Kurumlar Arasındaki İşbirliği konulu oturumlar gerçekleştirildi.

Bulgaristan'ın Sofya şehrinde düzenlenen organizasyon boyunca birçok yetkili ile görüşme fırsatı bulan Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Eren, Bulgaristan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tsvetan Simeonov, Sofya Ticaret Başmüşaviri M.Emrah Sazak, Stara Zagora Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oleg Stoilov, Bulgaristan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Lachezar Iskrov, TOBB Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Hasan Ruhi Koçak ile temaslarda bulunarak olası işbirlikleri hakkında görüşmelerde bulundu.

Organizasyonun ardından Sofya'da faaliyet gösteren Bulgaristan-Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Eren, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Daniel Delchev ile görüşerek her iki kurumun üyeleri arasındaki ticareti artıracak işbirliği konuları üzerine görüşmeler gerçekleştirdi.