ETSO Başkanlarının 18 Mart Şehitleri anma günü ve Çanakkale Deniz Zaferi yıl dönümü mesajı

18 Mart 2016 08:46
Etso Başkanlarının 18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi Yıl Dönümü Mesajı

Tarihimizde çok anlamlı bir yeri bulunan Çanakkale Destanı, bizim gurur ve övünç dolu bağımsızlık aşkımızın en güzel, en somut örneklerinden birisidir.

I. Dünya Savaşı sırasında Gelibolu Yarımadası'nda itilaf devletleri ile yapılan savaş, gerçekten de tarihte eşi zor bulunan bir dayanışmanın ve başarının öyküsüdür.Bugün sahip olduğumuz noktanın değerini anlayabilmek için tarihi çok iyi bilmemiz lazım.

Aynı coğrafyada bin yıldır sevinçte ve kederde kader birliği yapmış insanların dünyaya Çanakkale’de verdiği bu mesaj, ilelebet geçerliliğini koruyacaktır. Kardeşliğimizi, beraberliğimizi bozmaya yeltenenler, topraklarımıza göz dikenler en ağır ve en anlamlı cevabını yine bu milletin birbirine kenetlenmiş yüreklerinden almıştır.

Başta büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu büyük ve anlamlı destanı yazan bütün şehitlerimizi minnet ve şükran duygularımızla anıyoruz.

Recep Zıpkınkurt                                                                                Mehmet Eren

Yönetim Kurulu Başkanı                                                                           Meclis Başkanı