ETSO Başkanları Yunanistan Edirne Konsolosu'na nezaket ziyaretinde bulundu

03 Ekim 2014 06:34

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ile Meclis Başkanı Mehmet Eren Yunanistan Edirne Konsolosu Paraskevi Charitidou'ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Zıpkınkurt, “Yunanistan ile olan işbirliğimizi geliştirmek için çalışmalar yapıyoruz. Ticaretin yakınlaşması siyasetten daha önde geliyor. Çünkü ticari yakınlaşma beraberinde siyasi yakınlaşmayı da getiriyor.” diye konuştu.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın Yunanistan ile olan işbirliğini daha ilerilere taşımak için yapılan çalışmalar hakkında Konsolos Charitidou'yu bilgilendiren Zıpkınkurt, Yunanaistan Selanik şehrine gerçekleştirilen program ve ziyaret edilen kurumlar ile gelecek dönem için yapılması konuşulan konular hakkında bilgi verdi. AB ülkelerinin Türkiye pazarına ilgi gösterdiğini söyleyen Zıpkınkurt: “Herkes büyük Türkiye pazarından istifade edip Ortadoğu'ya açılmak istiyor. Bu noktada bizim komşu olmamız avantaj” dedi.

Daha sora vize konusunda değinen Zıpkınkurt, son zamanlarda iş adamlarına verilen kısa süreli vize sorununu dile getirerek bu soruna çözüm getirilmesini istedi.
Yunanistan Schengen vizesi alımlarında yeni sisteme geçildiğini söyleyen Konsolos Charitidou: “ Başvurularda parmak okutma ve fotoğraflandırma sistemine geçildi. Bu bir sefere mahsus yapılan bir uygulama. Bilgiler sisteme geçtikten sonra 5 yıl boyunca geçerli olacak” dedi.