ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt'un 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

18 May. 2017 15:46
Etso Başkanı Recep Zıpkınkurt'un 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Mesajı

Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulmasına uzanan sürecin ilk adımıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ile başlayan bağımsızlık mücadelesi, kahraman halkımızın azim, cesaret, fedakarlık ve kararlılığı neticesinde zaferle taçlandırılmıştır.

Gazi Mustafa Kemal’in, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başladığı gün olan 19 Mayıs 1919’u Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan etmesi; Türk gencinin cesareti, coşkusu, kabiliyeti, duygu ve düşünceleri ile ülkemizi koruyup muhafaza edeceklerine duyduğu güvenin göstergesidir.

Bu bağlamda Atatürk’ün Türk gençliğine armağan ettiği bu anlamlı günde Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyor, başta gençlerimizin olmak üzere halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği
Kosgeb