Enver Yücel Edirne'de işadamlarına konuştu

16 Haz. 2015 15:15
Enver Yücel Edirne'de İşadamlarına Konuştu

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel konuşmacı olarak katıldığı “Eğitimin Gelecek Projeksiyonu” konulu toplantıda “Eğitimi bölgenin kalkınmasında lokomotif yapmalıyız” dedi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne Ticaret Borsası ve Edirne Sanayici İşadamları Derneği işbirliği ile Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel'in konuşmacı olarak katıldığı “Eğitimin Gelecek Projeksiyonu” konulu toplantı düzenlendi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, geçmiş dönem Devlet Bakanı Burhan Kara, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı Mehmet Eren, Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, Meclis Başkanı Fedai Canım, EDSİAD Başkanı İsmet Açıkgöz ve Daire Müdürleri ile çok sayıda işadamının katıldığı toplantıda konuşan Enver Yücel, eğitimin ekonomik büyümenin ana belirleyicisi olduğuna dikkat çekti.

Hayatının Türkiye ve Dünya eğitim sistemleri üzerinde araştırmalar yaparak ve bu alanlarda girişimlerde bulunarak geçtiğini ifade eden Enver Yücel:” Bizler ekonomik krizlerden barış kültürü yoksulluğuna kadar pek çok dünya probleminin çözümünü,eğitimde aramaya başladık. Günümüzde

herhangi bir sorun,nasıl bütün insanlığın sorunuysa bütün sorunların ortak temel çözümü de eğitimdir” dedi. Dünya da okul yapmaktan daha çok eğitimin konuşulduğunu söyleyen Yücel, doğru eğitimle ülkelerin zenginleştiğini söyledi.

Tarihi bir başkent olan Edirne'nin tarih ve kültür açısından muazzam olduğuna dikkat çeken Enver Yücel Edirne'nin tarihinin ve turizminin çok iyi değerlendirilmesine altını çizerek: “Elindeki değeri bilirsen pazarlamasını daha iyi yaparsın. Eğitimi bölgenin kalkınmasında lokomotif yapmalıyız. Edirne'ye bir havaalanı şart” dedi.