Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Hizmetler

04 Ocak 2017 14:10

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden Odamıza gelen yazıda; engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden veya işveren vekillerinden 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununun 101 inci maddesi uyarınca tahsil edilen idari para cezalarının kullanımının, anılan Kanunun 30 uncu maddesinin yedinci fıkrasına istinaden oluşturulan Komisyon marifetiyle yapıldığı ve Komisyonun engelli ve eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına, engellinin iş bulmasını sağlayacak meslek edinmelerine, destek teknolojileri ile engellinin işe yerleştirilmesine, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına vb. amaçlara yönelik hazırlanan projelere kaynak tahsis ettiği belirtilmektedir.

Yazıda devamla; bu hibe desteğinden faydalanmak için tüzel kişiliğe sahip kurum ve kuruluşların engellilere yönelik mesleki eğitim kursu, destek teknolojileri, işe ve işyerine uyum projeleri sunabildiği, engelli ve eski hükümlü olan' kişilerin ise, kendi işini kurmaları için verilen hibe desteğine yönelik projelen hazırlayabilecekleri ve konu ile ilgili hususların Kurumlarının web adresinde http://www.iskur.gov.tr/TabId/189/ArtMID/1139/ArticleID/474/%C4%B0%C5%9EKUR-Engelli-%C4%B0stihdam%C4%B1na-Destek-%C4%B0%C3%A7in-Projelerinizi-Bekliyor.aspx yer alan “Proje Başvuru Rehberi” ve “Başvuru Formu”nda bulunduğu ifade edilerek engelli ve eski hükümlülere daha fazla destek verileceği bildirilmiştir.