Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı'ndan ETSO'ya ziyaret

28 Şub. 2015 09:00
Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı'ndan Etso'ya Ziyaret

Edirne Vergi Dairesi Başkanı Selahattin Başkal, beraberinde Gelir İdaresi Grup Müdürü Hasan Ahmet Erdal, Kırkpınar V.D. Müdürü Behzat Er, Arda V.D. Müdürü Süreyya Koçaslan, Vergi ve Anlaşmalar Uygulama Müdürü İlhan Işık, İdari ve Mali İşler Müdürü Halil Kılıçaslan, Hukuk Bürosu Şefi Burcu Matlı ile birlikte, Vergi Haftası etkinlikleri dolayısıyla Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

Vergi Dairesi Başkanı Selahattin Başkal ve Grup Üyelerini; ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı Mehmet Eren, Meclis Başkan Yardımcıları Çetin Kürkçü, Cavit Duvan, Yönetim Kurulu Üyeleri Aydoğan Akıncı ve Emre Ray karşıladı.

Vergi Dairesi Müdürü Selahattin Başkal, verginin, toplumun kalkınmasındaki ve ekonominin büyümesindeki rolünün toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının kamuoyuna kazandırılması amacıyla, bu yıl yirmi altıncısı gerçekleşen Vergi Haftası Etkinlikleri kapsamında Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'na ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.

Başkal: “Her yıl kutlanan Vergi Haftası dolayısıyla ilgili kurumlara yapmış olduğumuz ziyaretlere devam ediyoruz. Çalışmalarımızda mükelleflerin eğitilmesi, mükelleflerin sorumluluk ve hakları konusunda bilinçlendirilmesi konularına önem veriyoruz. Klasik yönetim anlayışının dışına çıkarak, ortaklarını dinleyerek, çözüm arayan bir kurum olduk” ifadelerine yer verdi.

Yirmidokuz Vergi Dairesi Başkanlığı olduğunu söyleyen Başkal Edirne'nin vergi tahakkuk ve tahsilinde yedinci sırada yer aldığını ifade ederek, bunun Edirne'nin gelişmiş olduğunun göstergesi olduğunu söyledi. Başkal iş dünyasını torba yasanın getirdiği imkanlardan faydalanmak için çağrıda bulundu.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt,Vergi Dairesi Başkanı Selahattin Başkal ve beraberindeki heyetin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Vergi Dairesi Başkanı'nın Edirne'de ki görev sürecinde yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı kutladı. Verginin ekonominin büyümesi ve toplumun kalkınmasındaki rolünün önemli olduğuna değinen Zıpkınkurt:” Bu vesileyle tüm vergi daireleri çalışanlarının Vergi Haftasını kutluyor, başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum.” dedi.