Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nda Girişimcilik Eğitimleri başlıyor

15 Nis. 2016 14:08
Edirne Ticaret Ve Sanayi Odası’Nda Girişimcilik Eğitimleri Başlıyor

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması, sürdürülebilir işletmelerin kurulması ve KOSGEB desteklerinin daha etkin kullanımını sağlamak üzere İŞKUR ile birlikte uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenleyecektir.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri, kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin bir iş planına dayalı olarak kuracağı işletmelerin başarı düzeylerini artırmak amacıyla düzenlenmektedir. KOSGEB destekleri kapsamında yeni bir iş kurma fikri olan girişimcilerin desteklenmesine yönelik olarak Yeni Girişimci Desteği başlığı altında 50.000-TL sı hibe, 100.000-TL sı faizsiz geri ödemeli olmak üzere toplamda 150.000-TL lık yeni girişimci desteği verilmektedir. Bu destekten faydalanmak isteyenlerde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılarak sertifika alma şartı aranmaktadır.

Geri Ödemesiz olarak verilen 50.000-TL nin 2.000-TL si işletme kuruluş desteği, 18.000-TL si kuruluş dönemi makine, teçhizat, ofis donanım ve yazılım desteği ve 30.000-TL si işletme giderleri desteği olarak kullanılmaktadır.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Mayıs ayında Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenecektir. 9 gün sürecek olan eğitime katılım ücretsiz olup sertifika alabilmek için eğitimlere devam zorunluluğu bulunmaktadır.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine katılmak isteyenlerin Odamıza bizzat gelerek 29 Nisan 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar başvuru yapmaları gerekmektedir.

Tüm girişimcilere önemle duyurulur.