Edirne SGK İl Müdürlüğü'nden ETSO'ya Yapılandırma Kanunu Bilgilendirme Ziyareti

25 Tem. 2018 14:44
Edirne Sgk İl Müdürlüğü'nden Etso'ya Yapılandırma Kanunu Bilgilendirme Ziyareti

Edirne Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdür Vekili Hülya Kaynak, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt'u makamında ziyaret ederek 7143 Sayılı Yeni Yapılandırma Kanunu ve Getirdikleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

31 Temmuz tarihine kadar devam edecek olan yapılandırma fırsatından iş dünyasının istifade etmesi gerektiğini ifade eden Kaynak; 31 Mart 2018 tarihi öncesinde gerçekleşmiş olan alacakların tamamının yapılandırma kapsamına girdiğinin altını çizdi. Sigorta primi borçları emeklilik keseneği, kurum karşılığı, işsizlik sigortası, sosyal güvenlik destek primi, isteğe bağlı sigorta prim borçları, topluluk sigortası prim borçları, 31 Mart 2018 tarihi önce bitirilmiş olan inşaatların asgari işçilikten dolayı çıkmış olan fark prim borçları, damga vergisi, özel işlem vergisi, eğitime katkı payı, idari para cezaları, üçüncü kişilerden kaynaklanan rücu alacakları ve Bağ-Kur prim borçlarının tamamı yapılandırma kapsamına girmiş oldu.

ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt “Ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek; Geçmiş dönemlerde yapılmış olan yasal düzenlemelerle de kıyasladığımız zaman son zamanlarda yapılan düzenlemelerin en kapsamlısı bu olmuştur. Bunu vurgulayarak bu fırsattan üyelerimizin faydalanabilmesi için gerekli bilgilendirmeleri yapacağız.” diye konuştu.