Edirne Sanatı Ayakta Alkışladı Borusan Quartet 2018 Avrupa Kültürel Miras Yılı İçin Çaldı

19 Ekim 2018 10:20

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından, 2018 Avrupa Kültürel Miras Yılı kapsamında Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen Borusan Quartet Konserine, yüzlerce Edirneli katıldı.

2018’in Türkiye’de olduğu gibi, tüm Avrupa’da çeşitli etkinliklerle kutlandığı “Avrupa Kültürel Miras Yılı”na ilişkin katılımcılara bilgi veren AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Elif Yardımcı: “Edirne’de bir ilk gerçekleştirerek, Borusan Quartet’i sanatseverlerle buluşturuyoruz.” dedi.

Konsere başlamadan önce, büyük bir coşkuyla karşılanan Borusan Quartet adına Efdal Altun katılımcılara program ile ilgili bilgi verirken, ;”Bugün sizleri sadece bir müzik dinletisiyle değil, aynı zamanda geçmişten günümüze uzanan bir kültürel mirasla buluşturacağız.”dedi.

Kemanda Esen Kıvrak ve Özgür Baskın, viyolada Efdal Altun ve viyolonselde Çağ Erçağ, Haydn ve Beethoven'ın bestelerini çaldı. Müzikseverler tarafından ayakta alkışlanan Quartet, tekrar sahneye çıkarak “Eski İstanbul” ve “Nihavend Longa”yı çaldılar. İki bölümden oluşan konserde Borusan Quartet, müzikseverler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Konsere, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Volkan Türk Vural, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Baro Başkanı Alper Pınar, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, akademisyenler, üniversite öğrencileri ve müzikseverler katıldı.