Edirne Kalkınma ve Rekabet Gücü Gündemi Proje değerlendirme toplantısı ETSO 'da yapıldı

04 Ara. 2015 15:55
Edirne Kalkınma Ve Rekabet Gücü Gündemi Proje Değerlendirme Toplantısı Etso 'da Yapıldı

Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne Ticaret Borsası, Trakya Kalkınma Ajansı ortaklığı ve Türkiye Ekonomi Politikaları Vakfının ortaklığıyla Edirne Merkez İlçedeki rekabet gücünün ve yaşam kalitesinin arttırılması için Edirne Kalkınma ve Rekabet Gücü Gündemi Proje değerlendirme toplantısı ETSO'da yapıldı.

Toplantıya; Vali Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı Mehmet Eren, Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk ve ilgili paydaşların yöneticileri katıldı.

Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ve Edirne Ticaret Borsası ve Trakya Kalkınma Ajansı'nın öncülüğünde, TEPAV tarafından yürütülmekte olan bölgemize özgü bir kalkınma modeli oluşturma çalışmaları doğrultusunda, gerçekleştirilen çalışmalarda ilimizin kalkınma gündeminin oluşturulması çalışmalarında kullanılmak üzere ve yol haritası oluşturularak sonuca varıldı.

TEPAV yetkilisi Prof. Dr. Necdet Budak toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Edirne'nin ekonomik kalkınma modelini oluşturmak ve Edirne'nin geleceğe yönelik olarak ekonomik anlamda sıçrama yapabileceği alanlar tespit edildiğini ve rapor haline getirildiğini belirtti.

Toplantıda; Proje kapsamında Edirne'nin kalkınma ve rekabet gündeminde kritik öneme sahip altı başlıkta küresel ve ulusal eğilimler, mevcut durum,fırsat ve potansiyeller ile politika önerileri belirlenerek rapor haline getirilen rapor hakkında katılımcılara bilgi verildi.