Edirne İl ve İlçeleri Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsaları İstişare Topantısı Enez'de Düzenlendi

13 Tem. 2018 15:43
Edirne İl Ve İlçeleri Ticaret Ve Sanayi Odaları İle Ticaret Borsaları İstişare Topantısı Enez'de Düzenlendi

İlimiz turizmini geliştirmeye ve turizmin katma değerini artırmaya yönelik, bölgenin sorunları, yaklaşan Enez Balık Festivali, ekoturizminin geliştirilmesi  ve çevre sorunlarına çözümler üretmek gibi konu başlıklarının ele alındığı Edirne İl ve İlçeleri Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsaları İstişare Toplantısı düzenlendi.

5174 Sayılı Kanun ve ilgili yönetmelik gereği Enez'de gerçekleşen Edirne İl ve İlçeleri Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsaları İstişare Topantısı'na Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı M. Emre Alp, ETSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri,Trakya Oda Borsa Yönetim Kurulu Başkanları, Meclis Başkanları, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri katılım sağladı.

Toplantıda konuşmasını gerçekleştiren Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt "Çorlu'da yolcu trenindeki bazı vagonların raydan çıkması neticesinde meydana gelen elim kazada hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum." sözleri ile taziye mesajını iletti.

Yol sorunun ön plana çıktığı ve çözüme kavuşması adına önerilerin sunulduğu toplantıda Zıpkınkurt "Saros dünyada kendi kendini temizleyen 3 denizden birisi. Bu bölgemize sunulan bir nimettir. Bunun değerini bilip korumamız lazım ki bu güzel mirası çocuklarımıza, torunlarımıza olduğu gibi bırakabilelim." dedi. Ardından Hızlı Trene olan ivedi ihtiyaç, Saros körfezinin durumu, Saros körfezinde çevre temizliğinin önemi, Yerel yönetimlere bu hususta düşen görevler, 1/25000 lik planların çıkması, Turizm yatırımcılarına teşvik sağlanması gibi konu başlıklarında görüşlerini iletti.