Eczane Dışı İlaç Satışı Hakkında Uyarı

30 Kas. 2015 14:40

Ülkemizde " Beşeri Tıbbi Ürünler " sadece Eczanelerde satılır, Eczaneler dışında temin edilen içeriği, Üretim ve saklama şartları belli olmayan Ilaçların Halk Sağlığını tehdit edeceği, fayda yerine zarar verebileceği, çok ciddi yan etkilerle hatta ölüm vakalarına sebep olabileceği açıktır.

İl Sağlık Müdürlüğü'ndan Odamıza gelen yazıda; Ülkemizde " Beşeri Tıbbi Ürünler " sadece Eczanelerde satılır, Eczaneler dışında temin edilen içeriği, Üretim ve saklama şartları belli olmayan Ilaçların Halk Sağlığını tehdit edeceği, fayda yerine zarar verebileceği, çok ciddi yan etkilerle hatta ölüm vakalarına sebep olabileceğinden, bu sebeple konunun Halk Sağlığı açısından önemi ve Aciliyetine istinaden İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde bazı işyerlerinde, Sağlık Bakanlığı ruhsatlı olup kanunen yalnızca ecazanelerde satılması gerekli olan ilaçlar bulunduğu belirtilmektedir.

İlimizde bulunan Gıda toptancıları, Benzin istasyonları, Bakkallar, Aktar ve Baharatçılar ile benzeri yerlere Sağlık Müdürlüğünce yapılacak denetimlerde İlaç satışı yapıldığının tespit edilmesi durumunda, ilgili esnaflar hakkında Türk Ceza Kanununun 409'unca maddesi gereince işlem yapılacağı bildirilmiştir.