Doğal Ürünler Pazarı'nda ki üretici kadınlardan ETSO'ya teşekkür ziyareti

26 Ağus. 2015 09:55
Doğal Ürünler Pazarı'nda Ki Üretici Kadınlardan Etso'ya Teşekkür Ziyareti

Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan ve Kurul Üyeleri ile birlikte köyde ürettiklerini doğal ürünler pazarında satan kadınlar Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'na teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı Mehmet Eren ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüşen üretici kadınlar kendilerini verilen destekten dolayı teşekkür etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, kadınların gerek üretimde gerekse pazarda gösterdikleri çabalarından dolayı tebrik etti. Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan ve Kurul üyelerini de bu güzel projelerinden dolayı kutlayan Zıpkınkurt: “Edirne Kadın Girişimciler Kurulu'nun 'Kırsalın Doğal Pazarı Girişimci Kadınlar' projesi kapsamındaki doğal ürünler pazarı İlimizin kazanımları ve kadınların kendi ayakları üzerinde durabilmesi için önemi bir adım” diye konuştu. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak girişimciliğe önem verdiklerini ve girişimcilere her daim desteklediklerini söyleyerek “Ticarete ilk adımınızı attınız, doğal ürünler pazarına Edirne halkı tarafından ilgi her geçen gün artıyor. Başarılarınızın artarak devam etmesini diliyorum. İlimizin girişimcilerine Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın kapısı sonuna kadar açık. ” dedi.

Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Elmas Aslan kırsalda yaşayan ve üretim yapan yapan kadını ülke ve aile ekonomisine katkı yapmaları için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerine Edirne Kadın Girişimciler Kurulu çalışmalarına verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti. Görüşme sonunda üretici kadınlar Yönetim Kurulu Başkanı'na evde ürettikleri ürünlerden hediye takdim etti.

Edirne Kadın Girişimciler Kurulu'nun bir projesi olan doğal ürünler pazarı üreticileri köylü kadınlar kendi bahçelerinde ürettikleri sebze ve meyveler ile evlerinde hazırladıkları yiyecek ve ürünleri satışa sunuyor. Yılın dört mevsimi tezgahlarını açan köylü kadınlar, şehir merkezinde yaşayan vatandaşlara ve tatilcilere hizmet veriyorlar. Kendi tarlalarında ürettikleri, domates, biber, bamya, kavun, karpuz, börülce, mısır, üzüm, kiraz gibi sebze ve meyveleri satışa sunan köylüler, bunların yanı sıra yine kendi besledikleri hayvanlardan yapmış oldukları kesik, tere yağı, peynir ve yoğurt gibi köy yapımı doğal ürünlerinde satışını gerçekleştiriyorlar.