DIŞ TİCARET BİLGİLENDİRME SEMİNERİ ETSO'DA DÜZENLENDİ

24 Kas. 2014 08:20

Ekonomi Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan ihracata yönelik Destek Programlarının tanıtımı amacıyla, 2011 yılından itibaren Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri düzenlenmektedir. Bu kapsamda, Bakanlık ve ITKİP işbirliği ile, 2014 yılında 81 ilde düzenlenmesi planlanan Dış Ticaret Seminerlerinin Edirne ayağı, 19 Kasım 2014 tarihinde Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi.

İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ahmet Şevket Yurt, İhracatı Geliştirme Uzmanı Mustafa Yılmaz, Dış Ticaret Uzmanı Ozan Murat Ergan ve Eximbank Yetkilisi Erkan Aslan düzenlenen eğitim kapsamında, dış ticaret alanında faaliyet gösteren firmalara İhracatta Sağlanan Destek Programları, Ülke Masaları, Pazar Araştırması ve Türk Eximbank İhracat Kredi Sigorta ve Garanti Programları hakkında bilgilendirme yaptı.

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ahmet Şevket Yurt başkanlığında gerçekleştirilen seminerde üyelerin fuar katılımını arttırmaya yönelik detaylı bilgiler verildi. Yurt yaptığı sunumla, yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen fuarlara devletin ciddi teşvikler verdiğini belirterek, yerel markalar oluşturmak adına ülkemizde bulunan şirketlerin fuar katılımcılığına önem vermeleri gerektiğini söyledi. Yurt; "Dünya üzerinde hali hazırda 2 bin 600 fuar var. Bunların 245'i prestijli fuarlar. Bu fuarlara iştirak etmek için Bakanlığımız her türlü desteği sağlamakta. Bakanlığın web sitesinden bilgi edinilebileceği gibi, direk iletişime geçmeniz halinde de gerekli bilgiyi temin edebilirsiniz" dedi.

Yarım gün süreli seminerin İlimizde tamamlanmasının ardından, bu hafta içerisinde aynı seminer Kırklareli ve Tekirdağ İllerinde de gerçekleştirilecek.

Haber Fotoğrafları