Değerli Basın mensupları “24 Temmuz Basın Bayramınız ” Kutlu Olsun

24 Tem. 2018 15:05
Değerli Basın Mensupları “24 Temmuz Basın Bayramınız ” Kutlu Olsun

Değerli Basın Mensupları,

Hızla gelişen günümüz dünyasında basın, yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeleri doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde kamuoyunun bilgisine sunarak, toplumu aydınlatmak adına büyük bir gayret ile çalışmaktadır. Basın ve yayın kuruluşları, halkın gözü kulağı ve vicdanı, demokrasimizin ise ayrılmaz bir parçasıdır. Kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak, toplumun doğru ve tarafsız bir şekilde bilgilendirilmesi büyük önem taşımaktadır. Bir ülkede basının özgürlüğü, demokrasisinin de kalitesini gösteren önemli bir kriterdir. Yüce Önder Atatürk’ün, ’Basın milletin müşterek sesidir’ sözü de bu görüşü doğrulamaktadır.

Görevini bu anlayışla, fedakârlıkla yürüten değerli basın mensuplarımız, her türlü övgü ve takdiri hak etmektedirler.

Bu duygu ve düşüncelerle, sansürün kaldırılışının 110. yıl dönümünde; ilimiz basınına bu güne kadar olduğu gibi, bundan böyle de, ilkeli ve tarafsız bir anlayışla sürdüreceğine inandığım çalışmalarında başarılar diliyor, saygılarımı sunuyorum.

RECEP ZIPKINKURT

YÖNETİM KURULU BAŞKANI