Cezayir'in İthalat Kotası Uygulamasının Genişletilmesi

21 Tem. 2017 15:18

TOBB’ den alınan yazıda, Dışişleri Bakanlığı İkili Ekonomik İşler Genel Müdürlüğü’nün Cezayir Büyükelçiliğimizden aldığı bir yazıya atfen; adı geçen ülkede 2015 yılında ilk defa dış ticaret açığı verildiği, bu nedenle 2016 yılında otomobil, inşaat demiri ve çimento ithalatında kota uygulamasının başlatıldığına değinilerek, Cezayir Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan bir açıklamaya istinaden 2017 yılında da aşağıda kayıtlı 21 sanayi ve tarım ürününün ithalatı ile ilgili olarak ithalatçı firmalar için lisans alınması koşulunun ilan edildiği bildirilmiştir.

Sanayi Ürünleri

1-   İnsan taşımaya mahsus motorlu taşıtlar, binek otomobiller, eşya taşımaya mahsus motırlu taşıtlar

2-   Montaj sanayisinde kullanılacak ürünler

3-   Traktörler ve özel amaçlı motorlu taşıtlar (yangın söndürme araçları, ambulans, makina)