Bulgaristan ve ETSO'dan Yeni İşbirliği

29 Tem. 2019 08:08
Bulgaristan Ve Etso'dan Yeni İşbirliği

Bulgaristan Stara Zagora Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oleg Stoilov, Başkan Yardımcısı Krassimira Sokolova ve hububat sektöründe iştigal eden Oda üyeleri ile birlikte Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ettiler. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Emre Alp, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aydoğan Akıncı ve Yönetim Kurulu ile Meclis Üyelerimizden ilgili sektör temsilcileri heyeti karşıladı.

Heyet ile birlikte gelen üyelerin iş kolları hakkında bilgiler veren Bulgaristan Stara Zagora Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oleg Stoilov “ Öncelikle bugün burada bizleri ağırlayarak projelerimizi anlatma fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederiz. Odanız ile Odamızın yıllardır süre gelen bir işbirliği bulunmakta. Bunun sonucunda da ortak projelerde birlikte hareket ediyor, her iki tarafın ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Bu sebeple Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeri bizlerde çok ayrı. Yaratmış olduğunuz partnerlik için ayrıca teşekkür ederiz. Yeni iş potansiyeli oluşturmak için gerekli çalışmalarımıza devam edecek olup sizlerin desteklerinize burada ihtiyaç duyacağımızı da belirtmek isterim.” ifadelerini kullandı.
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Emre Alp ise “Öncelikle İlimizi ve Odamızı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim. Tarım, ticaret, festival, turizm başta olmak üzere her türlü işbirliğine hazır olduğumuzu belirtmek isterim. İş birliklerimiz dolayısıyla Stara Zagora bizlere yabancı bir şehir değil. Bu yüzden son yıllarda gittikçe artan ortak çalışmalarımızdan çok memnunuz ve devam etmesini temenni ediyoruz.” dedi.
Toplantıda 7 ülkenin üyeliği ile ortak kurulacak ve Balkan ülkelerini kapsayan Borsa Platform projesi hakkında bilgiler verildi.Tarım ile ilgili iştirak eden üyelerimize büyük avantaj sağlaması öngörülen proje ile ilgili Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'na ortaklık teklif edilerek, yeni bir projenin temelleri atıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği
Kosgeb