Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Duyuru

19 Ocak 2017 10:29

2013 yılında Bulgaristan’ın Şumen şehrinde sivil toplum kuruluşu olarak kurulan ve ülkenin farklı bölgelerinde faaliyet yapan yaklaşık 80 Bulgar ve Türk şirketlerini bir çatı altında toplayan, üyeleri arasında Türk Hava Yolları, Alkomet AD, Smart Energy Group AD, Kastamonu Bulgaria, Sarbul, İş Bank, Ziraat Bankası, D Bank, Enpay, Sarkuysan, Cambro, Akgün Group v.s. şirketler bulunan Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (BULTİŞAD) Yönerim Kurulu Başkanı Avrupa’nın en büyük alüminyum üreticilerinden Alkomet şirketinin sahibi Fikret İNCE, Müdürü Şumen’in eski valisi Bay Ventsislav Venkov’dur.

Kuruluş tarihinden itibaren Türkiye’de ve özellikle Trakya Bölgesinde çalışan Ticaret Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları, Türkiye’nin Bulgaristan’daki Büyükelçilik ve Konsoloslukları, Bulgaristan’nın Türkiye’deki Büyükelçilik ve Konsoloslukları ile ilişkilerinin son derece verimli olduğunu bildiren Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası'nın merkezi Kuzeydoğu Bulgaristan’da bulunan Şumen şehrinde olduğu ancak üyelerinin ülkenin dört bir yanında iş yapan firmalardan olduğu belirtilmiştir.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Dünya Türk İş Konseyi, T.C. Sofya Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği ile yakın işbirliği içerisinde olan BULTİŞAD'ın Amacı; Bulgaristan ile Türkiye arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerini geliştirmek, Bulgaristan’da yatırım yapan Türk şirketlerine destek vermek, yeni yatırımcıları çekmek, iş hayatında doğrudan temasları artırmak ve her iki komşu devlette ortak ve partner bulma girişimlerinde yardımcı olmaktır.

Odadan yapılan açıklamada Arazi ve mevzuat konularında gerekli ve güvenilir bilgileri verebilecekleri , Bulgaristan’da yatırım imkanlarının tanıtılması amacıyla iş ve zirve toplantıları yapmaya hazır oldukları, Bulgaristan’ın idari ve diplomatik kurum ve kuruluşları nezdinde memnuniyetle yardımcı olacakları ve verdikleri bu hizmetlerin herhangi bir ücrete tabi tutulmayacağı bildirildi.

Bulgaristan’da yatırım yapmak isteyen üyelerimiz Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası'na kolaylıkla başvurabilirler.

Detaylı bilgi için;

Tel.00359 54830485