Bükreş Valisi ve beraberindeki Romanya Heyeti ETSO'yu ziyaret etti

30 Tem. 2015 16:14
Bükreş Valisi Ve Beraberindeki Romanya Heyeti Etso'yu Ziyaret Etti

654. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali çerçevesinde Edirne'ye gelen Romanya heyeti Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ettiler.

Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Serdar Bakır'ın eşlik ettiği Romanya Başbakan Danışmanı Sorin Stefan Stanciu, Bükreş Valisi Paul Nicolae Petrovan, Romanya-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Atalay, Başkan Yardımcıları M.Ali Baraş, Ömer Gökmen, Genel Sekreteri Alişan Düzgün, Danışmanı Razvan Olaru ve Romanya Güreş Federasyonu Başkanı Luca Luciam'ın aralarında bulunduğu resmi heyetteki görüşmelerde ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren ve ETSO Genel Sekreteri Nevzat Taşkın hazır bulundu.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivalini yerinde görerek bu kültür mirasına şahit olmak istediğini belirten Bükreş Valisi Petrovan aynı zamanda bu ziyaretin ticari bir ayağı da olması arzusuyla Romanya-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası'nı da davet ettiğini dile getirdi. Edirne'den çok etkilendiğini ifade eden Petrova bundan sonra daha sık gelerek iki ülkenin birbirine daha da yakınlaşması için çaba sarfedeceğini sözlerine ekledi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Edirne ve ETSO hakkında detaylı bilgiler verdi. Romanya ile ilişkilerimizin gayet olumlu yönde seyrettiğini ve Edirneli işadamlarının Romanya ile ciddi bir iş ortaklığı potansiyeli bulunduğunu ifade eden Zıpkınkurt bu noktada işadamlarını teşvik etmek gerektiğine değindi.

Edirne'den komşu ülkelere gerek turistik gerekse ticari amaçla çok sık seyahatler yapıldığına ve iyi ilişkiler oluşturulduğuna değinen Zıpkınkurt, Romanya ile de bu yönde bir gelişmeye ihtiyaç duyulduğunu ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu kapsamda işbirliğine açık olduklarını ifade etti.

Romanya-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tamer Atalay ise Romanya'nın Türkiye'ye ticari yönden çok yakın bir ülke ve iyi bir partner olduğunu ve Romanya'daki Türk yatırımlarının gerek sayı gerekse hacim olarak çok yüksek oranda yer aldığını belirtti. Romanya'yı kendileri için ikinci bir ülke olarak gördüklerini ifade eden Atalay bu sebeple iki ülke ilişkilerini daha da ileri taşımak için işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

Heyete eşlik eden Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Serdar Bakır ise Romanya ve Edirne arasında kültürel ve ticari işbirliklerini artıracak her türlü organizasyonda yer almak istediklerini belirterek, burada gerçekleştirilen temasların sürdürülebilirliğinin sağlanmasını temenni ettiklerini ifade etti. Yakın zamanda bu temasların sonuçlarını somut çıktılar haline getirerek işbirliklerini artarak devam etmesini arzuladıklarını belirtti.

Romanya Heyeti ile gerçekleştirilen görüşmelerde bir sonraki temasların ne yönde gerçekleştirileceği konusunda mutabakata varan Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Meclis Başkanı Mehmet Eren kendilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.