Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, işadamları ile Edirne'nin sorunlarını konuştu

22 Ağus. 2016 11:19
Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İşadamları İle Edirne'nin Sorunlarını Konuştu

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Edirne'ye gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Edirne'deki Sanayici ve İşadamları ile biraraya geldi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Edirne Valisi Günay Özdemir, Belediye Başkanı Recep Gürkan ve ilgili kurumların yetkililerinin yer aldığı toplantıya Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Meclis Başkanı Mehmet Eren de katılarak Edirne'nin sorunları ve çözüm önerilerini ilettiler.

Bakan Özlü yaptığı konuşmada; “Hükümetimizin en önemli öncelikleri arasında özel sektörün önünü açmak yer alıyor. Biz kamu olarak alt yapıları hazırlayacağız, ihracat kanallarını açacağız, yatırımın önündeki engelleri kaldıracağız. Özellikle nitelikli yatırımlara teşvik ve desteklerimiz sürecek. Son dönemde yaptığımız düzenlemelerle, yatırım ortamını iyileştirmek amacıyla gerekli düzenlemeleri yaptık, iş kurmayı kolaylaştırdık, devlete olan borçları yapılandırdık, bireysel emeklilikle ilgili çalışmalar yaptık, yine Türkiye’nin büyük yatırımlarının önünü açmak için varlık yatırım fonunu kuruyoruz. İhracatçılarımıza yeşil pasaport uygulamasına da yakında başlıyoruz. Kısacası; yatırım yapacak işadamlarımıza her türlü kolaylığı sağlayacağız. Edirne ve Trakya’da çok daha sanayi yatırımının yapılması için her türlü desteği vermeye hazırız. Edirne’de yapılacak yatırımların nitelikli ve yüksek katma değerli olmasını istiyoruz” dedi.
Konuşmanın ardından Edirne STK Başkanları Edirne'nin sorunlarını Bakan Özlü'ye iletti. ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt da söz alarak bölgesel teşvikler, turizm teşvikleri, yatırımcılara yönelik banka faiz oranları ve ilimizde yaşanan nehir taşkınları ile ilgili sorunları dile getirdi.