Avusturya İstanbul Başkonsolosu ETSO'yu ziyaret tti

23 Şub. 2016 09:27
Avusturya İstanbul Başkonsolosu Etso'yu Ziyaret Tti

Bir süre önce Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'na tanışma ziyaretinden bulunan Avusturya İstanbul Başkonsolosu Christine Wendl, Edirne'ye ikinci kez gelişinde yanında Avusturya Başkonsolosluğu Ticaret Ofisi Müdürü Georg Karabaczek ile birlikte gelerek Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

Bir dizi temaslarda bulunmak ve işbirlikleri oluşturmak için Edirne'ye ziyarette bulunduğunu söyleyen Başkonsolos Wendl, iki ülke arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin artması konusunda çalışmalar sürdürdüklerini belirtti.

Edirne'de Avusturya Fahri Konsolosluk görevini yürüten Av. Hüseyin Sıragezen ile birlikte gerçekleştirilen ziyaret esnasında Başkonsolos Christine Wendl Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Meclis Başkanı Mehmet Eren ile görüştü.

İki ülke işbirliğinin konuşulduğu ziyarette, ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne ekonomisi hakkında bilgiler aktardı. Birlikte çalışmalar yürüterek ticari köprü oluşturulabileceğini ifade eden Zıpkınkurt, Avusturya'lı ve Edirneli işadamları arasında ikili iş görüşmeleri organize edilebileceğini söyledi. Edirne'nin yatırım potansiyelinin büyük olduğuna dikkat çeken Zıpkınkurt, hızlı trenin Edirne'ye gelişiyle Edirne'nin ekonomisinde her alanda gelişmeler yaşanacağını söyledi. Edirneli işadamlarının yabancı işadamları ile işbirliğine açık olduğunu belirten Zıpkınkurt,Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın sektörel bazda yaptığı çalışmalar hakkında da bilgiler vererek: “ İşbirliği yapamaya hazırız” dedi.

İstanbul, İzmir, Ankara'da Avusturyalı yatırımcıların olduğunu söyleyen Ticaret Ofisi Müdürü Georg Karabaczek Edirne de de Avusturyalı işadamı sayısının az olduğunu bu sayısını artması için birlikte çalışmalar yapmaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti.