Avusturya Başkonsolosu'ndan ETSO'ya Veda Ziyareti

17 May. 2017 16:49
Avusturya Başkonsolosu'ndan Etso'ya Veda Ziyareti

İstanbul'da görevde bulunduğu süreçte birçok kez Edirne'yi ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Avusturya İstanbul Başkonsolosu Christine Wendl, görev süresinin yakın zamanda sona erecek olması sebebiyle Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Meclis Başkanı Mehmet Eren'e veda ziyaretinde bulundu.

Türkiye'de bulunduğu sürede başarılı çalışmaların yanı sıra çok güzel dostluklar kurduğunu, özellikle de Edirne'nin kendisinde özel bir yeri olduğunu ifade eden Wendl, “Buradaki dostlarımla hem çok başarılı işbirlikleri gerçekleştirdik hem de farklı bir bağ kurduk bu yüzden de sizleri görmeden ayrılmak istemedim. Ben Edirne'ye gelince kendimi Avrupa'da bir şehre gelmiş gibi hissediyorum ve Edirne'nin çok özel bir şehir olduğuna inanıyorum.” dedi.

Edirne'de Avusturya Fahri Konsolosluk görevini yürüten Av. Hüseyin Sıragezen ile birlikte gerçekleştirilen ziyaret esnasında Başkonsolos Christine Wendl, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Meclis Başkanı Mehmet Eren'e bugüne kadar göstermiş oldukları yakınlık ve işbirliği için teşekkür etti.

Başkonsolos Christine Wendl'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Zıpkınkurt, kendisi ile çalışmış olmaktan keyif aldıklarını, görevlerin gelip geçici ancak dostlukların kalıcı olduğunu belirtti. ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, Başkonsolos Wendl'in bundan sonra Avusturya'daki gönüllü turizm elçimiz olmasını arzu ettiklerini söyledi. Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olan Edirne'nin örnek bir şehir olmasını istediklerini ve bunun için çalıştıklarını dile getirdi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Meclis Başkanı Mehmet Eren iki ülke ilişkilerinin gelişmesinde büyük katkıları bulunan Wendl'e başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, yeni atandığı görevinde de başarılarının devamını diledi.