AB Bilgi Merkezleri Ağı, TOBB ile Yeni Dönemin Açılışını Yapıyor

16 Şub. 2016 16:27
Ab Bilgi Merkezleri Ağı, Tobb İle Yeni Dönemin Açılışını Yapıyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Halim METE, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg HABER ve Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Rauf Engin SOYSAL’ın katılımıyla, TOBB İkiz Kuleler Sosyal Tesisleri’nde, “AB – Türkiye İşbirliğinde 2016 Öncelikleri” paneli gerçekleştirildi.

Etkinliğe basın mensupları, AB büyükelçileri, STK ve düşünce kuruluşlarının yanı sıra 20 ilde AB Bilgi Merkezleri’ne ev sahipliği yapan Ticaret/Sanayi Odaları, Ticaret Borsası, İktisadi Kalkınma Vakfı ve ESİAD gibi kurumların temsilcileri katıldı. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk ve Genel Sekreterlerinin de katıldığı panel; AB-Türkiye işbirliğinin 2016 öncelikleri çerçevesinde Türkiye çapında bilgi ve iletişim ağına dikkat çekip genişletmeyi amaçlamaktadır. Panel, “AB Bilgi Merkezleri Ağı’nın Desteklenmesi Projesi” açılışının ardından düzenlendi. Panelin sonrasında gerçekleştirilen etkinlikte ise, içinde Edirne'nin de yer aldığı 20 ilin AB Bilgi Merkezleri koordinatörleri tarafından yıllık plan sunumları gerçekleştirildi.

- AB Bilgi Merkezleri Ağı

Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin “iletişim” boyutu, katılım müzakereleri sürecinin ana unsurlarından biridir. Avrupa Birliği tüm aday ülkelerde, kapsamlı bir iletişim stratejisi uygulanmakta. Türkiye ise 2014 Eylül ayında kapsamlı bir iletişim stratejisini uygulamaya koydu. Her iki iletişim stratejisi kapsamında gerçekleştirilen çalışmaların birbirini “tamamlayıcı” olmasına önem veriliyor.

1996'dan beri Türkiye’de hizmet veren AB Bilgi Merkezleri Ağı, AB’nin Türkiye'deki yerel ve bölgesel iletişim faaliyetlerinin bel kemiğini oluşturur. Bilgi Ağı, yerelde bilgi ihtiyacını karşılayıp konferans, toplantı, sergi, konser gibi kültürel etkinlikler ve iletişim odaklı etkinlikler düzenleyerek 20 ilde faaliyet gösterir.

Ayrıntılı bilgi için: www.avrupa.info.tr

http://www.facebook.com/EUinTurkey - https://twitter.com/EUDelegationTur)

Proje hakkında bilgi için: Güliz Elif Yardımcı, AB Bilgi Merkezleri Edirne Koordinatörü

elifersoz@etso.org.tr