3. Arap Tarımsal Yatırım Konferansı

04 Ocak 2017 11:34

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden Odamıza gelen bir yazıda; Merkezi Sudan'ın başkenti Hartum'da bulunan Arap Tarımsal Yatırım ve Kalkınma Otoritesi (www.aaaid.org) tarafından "Our Food, Our Responsibility" temasıyla 27-28 Şubat 2017 tarihlerinde Hartum’da 3. Arap Tarımsal Yatırım Konferansı'nın düzenleneceği belirtilmiştir.

Arap dünyasında gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla bağımsız çokuluslu şirketler tarafından 1976'da Hartum’da kurulan ev sahibi kuruluş, ekim işlemleri, hayvan üretimi, tarımsal süreçler, vb. faaliyetleri de içeren tarımsal yatırım projeleriyle ilgilenmekte olup, küçük ölçekli üreticilerin yenilenebilir kredi tedarik etmelerine, araştırma ve kalkınma programlarına, üretim servislerine, teknoloji transferlerine, kapasite geliştirmelerine ve eğitimlerine destek vermektedir.

Sudan Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleşecek olan etkinlik katılımcılarına Arap ülkelerinin üst düzey yetkilileri, konuk ülkelerin işadamları ve yatırımcıları ile bir araya gelme fırsatı sunmaktadır.

Konferans ile ilgili detaylı bilgiye TOBB web sitesi (www.tobb.org.tr) ana sayfasında "Hizmetler/Uluslararası İş İmkanları/Ülke Duyuruları/Sudan” başlığı altından ulaşılabilmektedir.

Katılım sağlamak isteyen firmaların Arap Tarımsal Yatırım ve Kalkınma Otoritesi ile (Ms. Hanan Algaai, T: +971 502 430 921, E-posta: halgaai©aaaid.ae ) temasa geçmeleri gerekmektedir.