10.Uluslararası Bisiklet Şenliği ve Avrupa Günü Kutlandı

15 May. 2018 00:00
10.uluslararası Bisiklet Şenliği Ve Avrupa Günü Kutlandı

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve AB Bilgi Merkezleri 6 – 15 Mayıs tarihleri arasında Türkiye'nin 20 şehrinde Avrupa Günü etkinlikleri düzenledi. İlgili etkinlikler kapsamında Edirne’de ise 10.Uluslararası Bisiklet Şenliği ve Avrupa günü kutlandı.

Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van'daki AB Bilgi Merkezleri, 9 Mayıs Avrupa Günü temalı konserler, film gösterimleri, paneller, konferanslar ve sergilerin de yer aldığı bir dizi halka açık etkinliğe imza attı.

Bu kapsamda, 10 yıldır İlimiz Edirne’de devam eden ve Edirne AB Bilgi Merkezi ve Edirne Doğa Sporları Kulübü işbirliği ile gerçekleştirilen “Edirne Uluslararası Bisiklet Şenliği ve Avrupa Günü”, içinde Yunanistan ve Bulgaristan’dan bisikletlilerin de bulunduğu yaklaşık 500 katılımcı ile kutlandı.

Sabah saatlerinde ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Başkan Yardımcısı Yener İşbilir eşliğinde üyelerin de katılımcı olduğu turla hareket eden bir grup bisikletli, Karaağaç’ta gerçekleştirilen kahvaltının ardından Saraçlar Caddesi’nde düzenlenen Festivale geçtiler. Aynı zamanda Yunanistan ve Bulgaristan sınır kapılarından giriş yapan bisikletlilerin de alana gelmesiyle, etkinlik, bando ve folklorik gösterilerle başladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Zıpkınkurt, tüm katılımcıların Avrupa Günü’nü kutlarken, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılım sürecinde AB Bilgi Merkezlerinin rolünü ve önemini vurguladı.

Almanya’dan ilgili organizasyona katılmak için gelen Avrupa Parlamentosu Milletvekili ve Turizm ve Ulaşım Komisyonu Başkanı Alman Michael Cramer ise artık Avrupa ülkelerinde sınırların kalktığını, bisiklet yolculuklarının önem kazandığını ve bisiklet yollarını geliştirmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

EDOSK Kulübü Başkanı Orhun Akman ise şenliğin komşu ülkelerden gelen katılımcılarla çok renkli geçtiğini söyledi.

Ardından şehir turuna devam eden bisikletliler, renkli sahnelerle festivali tamamladılar.