Odamız Üye Kayıtlarının Güncelleştirilmesi Hk.

05.01.2021
Odamız Üye Kayıtlarının Güncelleştirilmesi Hk.

Odamız üye kayıtlarının güncelleştirilmesi çalışmaları kapsamında 22/12/220 tarihli Meclis toplantımızda kabul edilen 2021 yılı Bütçemiz ile birlikte üye derecelerimiz revize edilmiştir. Odamız yönetim Kurulunun 05/01/2021 tarihli toplantısında tüm üyelerimizin yeni derece atamaları yapılmıştır. Üyelerimizin yeni ve eski derecelerini gösterir ayrıntılı listemize ulaşmak için tıklayınız.

Tüm üyelerimize ilanen tebliğ olunur.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yeni üye Dereceleri

Derece Dereceye Kaydedilecek Üyelerin Özellikleri
1. Derece A.Ş’ler, Sermayesi 1.000.000 TL üzerindeki Ltd.Şti. ler
2. Derece Ltd. Şti ve A.Ş. Şubeleri, Ticari İşletmeler ve Şubeleri
3. Derece Sermayesi 250.000 – 999.999 TL arasındaki Ltd.Şti. ler
4. Derece Sermayesi 50.000 – 249.999 TL arasındaki Ltd.Şti. ler
5. Derece Sermayesi 49.999 TL ye kadar olan Ltd. Şti. ler
6. Derece Gerçek Kişi Ticaret İşletmeleri ve Gerçek Kişi Ticaret İşletme Şubeleri
7. Derece Kooperatifler, Kollektif Şirketler ve Adi Ortaklıklar
8. Derece Yeni Kurulan Sermaye Şirketleri

EK:

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Üyelerinin Eski ve Yeni Derecelerinin Gösterir Liste

Tescil İşlemleri Hakkında Genel Bilgilendirme

15.04.2014 tarihinden itibaren kuruluş ve diğer tüm tescil işlemleri MERSİS üzerinden yapılmaya başlanmıştır. Tescil için müdürlüğümüze gelmeden önce MERSİS  üzerinden başvuru yapılmalıdır.

Karardaki bilgiler ile MERSİS’teki bilgilerin birbiri ile uyumlu olması gerekmektedir. Başvuruyu onaya göndermeden önce başvuru ön izleme bölümünden kontrol ediniz.

NOTLAR:
1) Tüm tescil işlemleri için MERSİS üzerinden kullanıcı kaydı ya da e-devlet şifresi ile girilmesi zorunludur.

2) Üye kısmından yapılan Tescil girişlerinde Değişiklik İşlemleriDeğişiklik BaşlatKarar Bilgisi Girişi, Değişiklikler Girildikten Sonra Onay Gönder işlemini yapın.

3) Müdürlüğümüzce yapılan inceleme sonrası ;
a) Sistemde ön kontrol butonu henüz aktif olmadığından, başvurulara sistem üzerinden onay verilememektedir. 02842251014-118-120 numaralı telefonlardan Müdürlüğümüze ulaşabilirsiniz.

b) Müdürlüğümüzce başvurunuz reddedilmiş ise Ret gerekçesi sisteminize düştükten sonra düzeltme işlemini, devam eden başvurularım bölümünden düzelterek başvuruyu yeniden onaya gönderiniz .

Yapmış olduğunuz başvuruların sonuçlarını MERSİS giriş ekranınızdan takip etmeniz gerekmektedir.

Başvuruyu MERSİS üzerinden onaya gönderdikten sonra 02842251014- 118- 120 numarasını arayarak müdürlüğümüzden randevu alınız.

MERSİS e-belge hizmetleri hakkında bilgilendirme

Firmanıza ait tasdikname, iflas ve konkordato, 111 madde belgesi gibi belgeleri e-imzalı olarak MERSİS’ten alabilirsiniz.

Şirket / işletme / kooperatifi temsile yetkili herhangi biri tarafından MERSİS‘e kullanıcı bilgileri ile giriş yapılır. Talep sırasında e-imza zorunluluğu bulunmamaktadır.
1. “Başvurular” sekmesinden “Belge Başvurusuna girilerek belge talep edilecek şirket / işletme / kooperatif seçilir.
2. Talep edilen belge ve talep gerekçesi yazılarak kaydedilir.
3. Başvuru özetindeki “Belge Ödeme İşlemlerine giriş yapılarak sanal pos aracılığı ile ödeme yapılır.
4. Ödemesi yapılan belge talebi Ticaret Sicili Müdürlüğü onayına düşer.
5. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra belge, Ticaret Sicili Müdürlüğü yetkilisi tarafından güvenli elektronik imza ile imzalanır.
6. Talep sahibi imzalı e-belgeyi “Belge Başvuruları” adımından indirerek yazdırabilir