ETSO’dan Kapıkule Gümrük Kapısı’na Ziyaret

24.07.2020
ETSO’dan Kapıkule Gümrük Kapısı’na Ziyaret

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı M.Emre Alp, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aydoğan Akıncı ve Genel Sekreter Nevzat Taşkın’dan oluşan heyet ile Kapıkule Gümrük Kapısı ziyaret edildi.
Sahada yaptığımız gözlemlemede yurtdışına çıkan gurbetçi vatandaşlarımızın COVİD19 testi işlemleri ile ilgili yoğun kuyruklar oluştuğunu tespit ettik. İlimiz ve ülkemizin bu kuyruklar dolayısıyla olumsuz bir şekilde anılmaması adına konu ile ilgili yetkililer ile yaptığımız görüşmelerde söz konusu testin Ülkemizin her noktasında yetkilendirilmiş hastaneler tarafından yapıldığı bilgisi alınmıştır.
Dolayısıyla testin geçerlilik süresinin 72 saat olması göz önünde bulundurularak gurbetçilerimiz yola çıktıkları şehirde testleri yaptırabilir.
Zıpkınkurt yaptığı açıklamada “Biz ilimiz Edirne’de dönüş yolunda olan tüm gurbetçilerimizi ilimiz merkezine uğramalarını ve yolculuklarının bu kısmında dinlenmelerini, ihtiyaçlarını gidermelerini ve aynı zamanda COVİD-19 testlerini de rahatlıkla, hiç sıkıntı çekmeksizin yapmalarını istiyoruz. Kapıkule Gümrük Kapısı 59. peronda da yapılan testin aynısının ilimiz merkezinde ve ekli haritada da belirttiğimiz üzere güzergahları üzerinde bulunan hastanelerde de yapabilirler. Ve böylece hem zaman kazanmış olurlar hem de aynı zamanda konforlu bir yolculuk yapmış olurlar.” dedi.
İlimiz Edirne’de bulunan Yurt Dışı Çıkışı Korona Virüsü Numune Alım Noktalarında ve özellikle şehir merkezinde bulunan Eski Devlet Hastanesi Cerrahi Binası Girişinde aynı şartlar ile rahatlıkla numune verildiğini belirten Zıpkınkurt “Edirne İl Sağlık Müdürlüğü’nün sitesinde bulunan harita ile test noktalarına rahatlıkla ulaşılabilmekte. Bu kapsamda adres bilgilerinden yararlanmak isteyenler https://edirneism.saglik.gov.tr/ web sitesi üzerinden söz konusu haritaya ulaşabilirler.” ifadelerini kullandı.
Ülkemizdeki COVID-19 Yetkilendirilmiş Tanı Laboratuvarları Listesi’ne https://covid19bilgi.saglik.gov.tr/…/covid-19-yetkilendiril… linkinden ulaşılabilmektedir.

Tescil İşlemleri Hakkında Genel Bilgilendirme

15.04.2014 tarihinden itibaren kuruluş ve diğer tüm tescil işlemleri MERSİS üzerinden yapılmaya başlanmıştır. Tescil için müdürlüğümüze gelmeden önce MERSİS  üzerinden başvuru yapılmalıdır.

Karardaki bilgiler ile MERSİS’teki bilgilerin birbiri ile uyumlu olması gerekmektedir. Başvuruyu onaya göndermeden önce başvuru ön izleme bölümünden kontrol ediniz.

NOTLAR:
1) Tüm tescil işlemleri için MERSİS üzerinden kullanıcı kaydı ya da e-devlet şifresi ile girilmesi zorunludur.

2) Üye kısmından yapılan Tescil girişlerinde Değişiklik İşlemleriDeğişiklik BaşlatKarar Bilgisi Girişi, Değişiklikler Girildikten Sonra Onay Gönder işlemini yapın.

3) Müdürlüğümüzce yapılan inceleme sonrası ;
a) Sistemde ön kontrol butonu henüz aktif olmadığından, başvurulara sistem üzerinden onay verilememektedir. 02842251014-118-120 numaralı telefonlardan Müdürlüğümüze ulaşabilirsiniz.

b) Müdürlüğümüzce başvurunuz reddedilmiş ise Ret gerekçesi sisteminize düştükten sonra düzeltme işlemini, devam eden başvurularım bölümünden düzelterek başvuruyu yeniden onaya gönderiniz .

Yapmış olduğunuz başvuruların sonuçlarını MERSİS giriş ekranınızdan takip etmeniz gerekmektedir.

Başvuruyu MERSİS üzerinden onaya gönderdikten sonra 02842251014- 118- 120 numarasını arayarak müdürlüğümüzden randevu alınız.

MERSİS e-belge hizmetleri hakkında bilgilendirme

Firmanıza ait tasdikname, iflas ve konkordato, 111 madde belgesi gibi belgeleri e-imzalı olarak MERSİS’ten alabilirsiniz.

Şirket / işletme / kooperatifi temsile yetkili herhangi biri tarafından MERSİS‘e kullanıcı bilgileri ile giriş yapılır. Talep sırasında e-imza zorunluluğu bulunmamaktadır.
1. “Başvurular” sekmesinden “Belge Başvurusuna girilerek belge talep edilecek şirket / işletme / kooperatif seçilir.
2. Talep edilen belge ve talep gerekçesi yazılarak kaydedilir.
3. Başvuru özetindeki “Belge Ödeme İşlemlerine giriş yapılarak sanal pos aracılığı ile ödeme yapılır.
4. Ödemesi yapılan belge talebi Ticaret Sicili Müdürlüğü onayına düşer.
5. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra belge, Ticaret Sicili Müdürlüğü yetkilisi tarafından güvenli elektronik imza ile imzalanır.
6. Talep sahibi imzalı e-belgeyi “Belge Başvuruları” adımından indirerek yazdırabilir