ETSO’dan Kapıkule Gümrük Kapısı’na Ziyaret

24.07.2020
ETSO’dan Kapıkule Gümrük Kapısı’na Ziyaret

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı M.Emre Alp, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aydoğan Akıncı ve Genel Sekreter Nevzat Taşkın’dan oluşan heyet ile Kapıkule Gümrük Kapısı ziyaret edildi.
Sahada yaptığımız gözlemlemede yurtdışına çıkan gurbetçi vatandaşlarımızın COVİD19 testi işlemleri ile ilgili yoğun kuyruklar oluştuğunu tespit ettik. İlimiz ve ülkemizin bu kuyruklar dolayısıyla olumsuz bir şekilde anılmaması adına konu ile ilgili yetkililer ile yaptığımız görüşmelerde söz konusu testin Ülkemizin her noktasında yetkilendirilmiş hastaneler tarafından yapıldığı bilgisi alınmıştır.
Dolayısıyla testin geçerlilik süresinin 72 saat olması göz önünde bulundurularak gurbetçilerimiz yola çıktıkları şehirde testleri yaptırabilir.
Zıpkınkurt yaptığı açıklamada “Biz ilimiz Edirne’de dönüş yolunda olan tüm gurbetçilerimizi ilimiz merkezine uğramalarını ve yolculuklarının bu kısmında dinlenmelerini, ihtiyaçlarını gidermelerini ve aynı zamanda COVİD-19 testlerini de rahatlıkla, hiç sıkıntı çekmeksizin yapmalarını istiyoruz. Kapıkule Gümrük Kapısı 59. peronda da yapılan testin aynısının ilimiz merkezinde ve ekli haritada da belirttiğimiz üzere güzergahları üzerinde bulunan hastanelerde de yapabilirler. Ve böylece hem zaman kazanmış olurlar hem de aynı zamanda konforlu bir yolculuk yapmış olurlar.” dedi.
İlimiz Edirne’de bulunan Yurt Dışı Çıkışı Korona Virüsü Numune Alım Noktalarında ve özellikle şehir merkezinde bulunan Eski Devlet Hastanesi Cerrahi Binası Girişinde aynı şartlar ile rahatlıkla numune verildiğini belirten Zıpkınkurt “Edirne İl Sağlık Müdürlüğü’nün sitesinde bulunan harita ile test noktalarına rahatlıkla ulaşılabilmekte. Bu kapsamda adres bilgilerinden yararlanmak isteyenler https://edirneism.saglik.gov.tr/ web sitesi üzerinden söz konusu haritaya ulaşabilirler.” ifadelerini kullandı.
Ülkemizdeki COVID-19 Yetkilendirilmiş Tanı Laboratuvarları Listesi’ne https://covid19bilgi.saglik.gov.tr/…/covid-19-yetkilendiril… linkinden ulaşılabilmektedir.