Edirne, Dünyada En Çok Ziyaret Edilen İlk 100 Şehir Arasında

29.01.2020
Edirne, Dünyada En Çok Ziyaret Edilen İlk 100 Şehir Arasında

Sultanların şehri, şehirlerin sultanı Edirne’nin geçmişten günümüze ulaşan zenginlikleri ve güzellikleriyle turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirerek ülke ve dünya turizminden hak ettiği payı alabilmesi için Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak her türlü gayreti göstermekteyiz. İlimizdeki paydaşların da katkısıyla son dönemde Edirne, önemli turizm destinasyonlarından biri haline gelmiştir.
Bu kapsamda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Turizm Yatırım Forumu’nda yaptığı konuşmada “Türkiye, dünyanın en büyük, ilk 6 turizm destinasyonu arasına girmeyi başarmış bir ülkedir. Dünyada en çok ziyaret edilen ilk 100 şehir içinde ülkemizden 4 şehir; İstanbul, Antalya, Muğla ve Edirne bulunmaktadır” sözlerine yer vermesi de çalışmalarımızdan elde edilen olumlu sonuçların göstergesi olduğunu kanıtlamıştır.
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak İlimiz turizminin gelişmesi adına paydaşlarımız ile birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz.