2020 YILI ASKIYA ALMA İŞLEMLERİ HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU

24.01.2020
2020 YILI ASKIYA ALMA İŞLEMLERİ HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, 2020 yılı askıya alım işlemleriyle ilgili olarak oda üyelerinin mağdur olmamaları için bir açıklama yayımladı.
Zıpkınkurt açıklamasında; “5174 sayılı TOBB Kanunu’nun 10. Maddesi 3.Fikrası; içinde bulunulan yıldan önceki iki yıldan itibaren adresleri ve durumları tespit edilemeyenler ile bu süre zarfında aidat ödemeyen üyelerin isimleri, Oda Yönetim Kurulu kararıyla, meslek grupları ve seçmen listelerinden silinir; aidat tahakkukları durdurulur. Bu fıkra hükmünün gereğinin her yılın Ocak ayı içinde yerine getirilmesinden Oda Yönetim Kurulu sorumludur.” hükmünü amirdir.
Bu kapsamda, 2018 ve 2019 yıllarında tahakkuk eden aidat borçlarını ödememiş olan üyelerimizin, 27 Ocak 2020 Pazartesi günü mesai bitimine kadar aidat borçlarını ödemeleri, adres ve durumları tespit edilememiş olan üyelerimizin de güncel adres ve durumlarını tescil ettirerek Odamıza bildirmeleri gerekmektedir.
Aksi takdirde, söz konusu yasa gereği yukarıdaki yükümlülüklerini yerine getirmeyen üyelerin kayıtları askıya alarak; üye isimleri meslek gruplarından ve seçmen listelerinden silinecektir.
Üyelerimize önemle duyurulur.” İfadelerine yer verdi.