26.12.2019

Edirne Belediye Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürlüğü’nden Odamıza gelen bi yazıda 10.03.2016 tarih E.2852893 sayılı T.C. Millli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı “Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden Denetlenmesi” konulu genelgeye göre okul kantinlerinde satışı uygun olmayan gıdalar belirtilmiştir.
Bu gıdaların içinde çikolatada bulunmakla birlikte yakın zamanda tüplü çikolataların 2 öğrencinin ölümüne neden olduğu belirtilmiştir.
Yaşanan öğrenci kayıpları göz önüne alınarak satışı yasak olan gıdalarla beraber tüplü çikolata satılmaması konusunda hassasiyet gönderilmesi hususunu üyelerimizin bilgilerine sunarız.
Sayılarımızla